2011. augusztus 20., szombat

600 ember munkahelye bizonytalan

Miután 2010-ben miniszteri biztos vette át a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem irányítását valóban jelentős fordulat állt be az egyetem életében. Az addig dinamikusan fejlődő, civil képzésével évente 70 embernek saját bevételeiből új munkahelyet biztosító egyetem Deák János miniszteri biztos áldásos tevékenységének köszönhetően mára fizetésképtelenné vált.
Az év első felében a szerződések aláírása nélkül foglalkoztattak dogozókat, óraadó oktatók 5 hónapon keresztül úgy tartottak órákat, kértek számon és zártak félévet a hivatalos NEPTUN rendszerben, hogy munkaszerződésük nem volt aláírva. Tehát az egyetem vezetése fekete munkavégzésre kényszerítette a kiszolgáltatott munkavállalókat. A doktori iskola arra kéri a témavezetőket, végezzék térítésmentesen munkájukat. Mára a szerződéses státuszú helyeken dolgozókkal csak egy hónapra kötöttek munkaszerződést, a folyamatos munkaviszonnyal rendelkezők pedig csoportos létszámleépítésről kaptak értesítést.
Nem a gazdasági válság, a megrendelések, jelentkezők hiánya, vagy az alacsony születésszám az ok. A hadmérnök hallgatókra igény van a hadseregben, sőt minden évben kevésnek találták a végzősök számát. Ez kormányunk munkahelyteremtő politikájának ereedménye!
Tennék ide egy keserű mosolyt, de ez 600 család jövőjének bizonytalanságát jelenti!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése